Omgeving

De Omgeving Holset

Holset is waarschijnlijk ontstaan als een vroeg middeleeuwse ontginningsnederzetting in bebost gebied. De naam zou zijn afgeleid van hulisetum (hulstbos). 

In 1226 wordt de dan nieuw opgerichte heerlijkheid Holset en Vaals door de koning van Spanje, landsheer van ‘s Hertogenrade verkocht aan Adolf Bertolf van Belven. Onder protest van Adolfs opvolger Johan Wilhelm van Schwarzenberg komt deze heerlijkheid in 1656 onder bestuur van de Staatse drossaart van ‘s Hertogenrade. In Holset waren oorspronkelijk twee schepenbanken: die van Holset en die van Einrade.

Holsetterhof

In deze unieke omgeving, middenin het prachtige Limburgse landschap, kunt u tot rust komen. In een van onze authentieke vakantiewoningen vindt u het comfort dat nodig is om onbezorgd te genieten van de omgeving.

Holset, een oase van rust met een omgeving waarin voldoende te beleven valt. Vanuit het Drielandenpunt bent u even snel in Duitsland als in België. Een middag verdwalen in het Labyrinth of genieten van de uitzichten tijdens een wandeling in de omgeving.

Hieronder staan nog enkele voorbeelden: Wandelen of fietsen door het Heuvelland

Geniet van de prachtige omgeving en kom tot rust op de vele terrasjes. Ontdek ook de echte Limburgse streekgerechten.. (Wandelroutes bevinden zich in de huisjes)

Drielandenpunt in Vaals

Voor een dagje uit is er voor jong en oud veel te beleven op het Drielandenpunt: natuurlijk het spannende Labyrint, het Drielandenpunt zelf en de grote gratis toegankelijke speeltuin..

Miljoenenlijntje in Simpelveld

Per stoomtrein over de befaamde Miljoenenlijn, Nederlands enige 'bergspoorbaan'. Dit is een leuke attractie voor jong en oud!

Thermae 2000 in Valkenburg

Sauna, massages en beauty staan bij ons centraal en dit in combinatie met de verzorgende werking van oergezond thermaal water. Thermae 2000 is een bron van weldaad voor lichaam en geest!

Mergelgrotten in Valkenburg

De Gemeente Valkenburg, met haar vele mergelgrotten, profileert zich als mergelstad. Zeker in de maand December is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de kerstmarkt in deze grotten.

Gaiapark in Kerkrade

In dit bijzondere en moderne dierenpark leven de dieren in ruime, natuurlijke verblijven. GaiaPark is voor zowel kinderen als volwassenen een geweldig dagje uit, waar “beleven” en “ervaren” centraal staan.'' (Kortingsbonnen zijn aanwezig in onze huisjes)

Kasteel Hoensbroek

In dit museumkasteel bewonder je meer dan veertig authentiek ingerichte kasteelvertrekken. Daterend uit de middeleeuwen tot en met de 18e eeuw. Voor jong en oud, met of zonder kids is in dit kasteel van alles te beleven!

Snowworld in Landgraaf

’s Wereld grootste indoor skiresort met meerdere afdalingen tot 520 meter lang. Iedere dag verse sneeuw. Tevens is er gelegenigheid om in het restaurant lekker te gaan eten.

Wereldtuinen Mondo Verde in Landgraaf

Mondo Verde is een park met 4 verschillende thema's: de prachtige wereldtuinen, het spannende Dinofauna, de veelzijdige dierenwereld en natuurlijk de heerlijke attracties. Mondo Verde is een belevenis voor elke bezoeker, jong en oud!

Zwemparadijs Mosaqua in Gulpen

Het grootste subtropische zwembad in de Eurregio. Kortom een spetternde belevenis!

Kinderstad in Heerlen

Het grootste overdekte speelparadijs voor kinderen! Hier bevinden zich o.a. glijbanen, springkussens, trampolines en draaimolens. Kortom een ware belevenis voor de kids!

Bowlingcentrum Hoeve de Aar in Heerlen

Zin in een leuk avondje uit met of zonder kinderen? Ga dan gezellig bowlen..
Tip: combineer het bowlen met steengrillen!

Makado in |Beek

Het grootste overdekte winkelcentrum van Zuid-Limburg. Dit centrum telt maar liefst 64 winkels!

Rederij Stiphout in Maastricht

Met passagiersschepen verschillende boottochten maken in Maastricht. Een leuk uitje voor jong en oud.